neděle 8. srpna 2010

Jak (ne)provést odbornou opravu vozu



1) Opravu provedeme na klidném prostorném místě, na který nemají přístup naši drobní rodinní příslušníci. Mohli by si bez dovolení brát drobné předměty a nevracet je.
2) Dřevěný stůl, na kterém provádíme opravu nesmí mít mezery mezi laťkami - mohly by vám mezi nimi propadnout jiné drobné předměty (například šroubky 3x15).
3) Stůl by neměl stát na dřevěné terase, kterou by eventuálně mohly propadnout drobné předměty (například šroubky 3x15 spadlé ze stolu)
4) Prohlídku a soupis škod provedeme důsledně. Vyhneme se tak případnému pozdnímu zjištění, že čep LP kola je ohnutý a rozhodně byl ohnutý už před objednáním dílů.
5) Objednávku u vašeho obchodníka provedeme neprodleně po havárii. Někomu by se totiž mohlo přihodit, že zapomene, kam bezprostředně po soupisu škod bezpečně uložil některé drobné součástky (například šroubky 3x8)
6) Zkontrolujeme všechna místa, jestli jsme na ně po nehodě bezpečně neuložili šroubky 3x8.
7) Pakliže jsme šroubky nenašli, objednáme nové u vašeho oblíbeného obchodníka.
8) Nové šroubky neobjednáváme dřív, než zkontrolujeme krabici od nabíječky, kde po do-objednávce a závěrečném úklidu najdeme šroubky 3x15 a 3x8. (v případě platnosti bodu 8) neplatí body 1) a 2)

Bude-li ctěný modelář dodržovat těchto 7 elementárních pravidel, nestane se mu, že by po půldenní opravě stále nemohl vyrazit po vlastní osičce.



Sincerely váš,

Nepojízdný Tod

1 komentář: