úterý 13. května 2014

Díl třetí: Ve svém živlu aneb "Třikrát a dost"

Tak si na tu kopřivu posvítíme..

To nejlepší nakonec, připravil jsem si pro vás záběry z vlastně první ostré jízdy se zahradnickým speciálem Ricka Pampelišky a jeho pomocníka, metrosexuálního renegáta Boba. Tomu nohy stále nevoní, ale na cestování na korbě si tak nějak zvykl a zpestřuje si ho ukazováním obscénních gest na kolemjdoucí.

Rick je trochu nezdvořák

Můžete si všimnout, že v divokých lesích zvíkovských došlo při srážce s divokou zvěří k drobným škodám na majetku. Ale co jsou zpětná zrcátka proti uspokojení z dobře odvedené práce. Tou byla zakázka na pokácení statné kopřivy a posekání velkého lánu mechu. K tomu, aby se vůbec mohla uskutečnit, musel Rick sjet horu Kořenovku, přejet most Dřevák a nakonec vyšplhat na náhorní plošinu Vietnamka, kde ho ještě čekalo brodění desítky bahnivých hlubokých kaluží.

Pokud se divíte, že je Hilux hotov rok a k první ostré akci došlo až teď .. tak jsme na tom stejně - taky se divím. Ale to je asi všechno, co k tomu můžu říct. Co ale napíšu s chutí je, že pocit z jízdy po singletracku, jednomužné stezce, zpestřené broděním písčitého potůčku, byl za všechny modelářské prachy. Amatérské video natočili neuměle členové brigády ochrany kopřiv a mechu - BOKAM za účelem podání stížnosti na kácení vzácných deštných (celý víkend lilo) pralesů zvíkovských lesů u místního starosty.


Foto dává odpověď na kvízovou otázku z prvního dílu. Členové BOKAM se v lese neštítili spustit palbu. Naštěstí má Rick v místě průstřelu v kapse dveří Atlas léčivých bylin od Alfréda Šťovíka. Ten mu s jistotou zachránil život.


Ten se jim ale opakovaně zapírá - na což by si oni rádi stěžovali, jenže už není u koho - místostarosta je totiž permanentně na rybách.



Trialová sekce

Cesta za prací

Trakce a průchodnost terénem mě mile překvapila, pokud neuváznete na břiše, projedete s rozumem skoro všechno. Hezky se na to dívá a brodění potůčku, kdy si auto hráblo v písčitém podloží a nakonec vyjelo na břeh, bylo jako 1:1.

Výdrž baterky nemůžu komentovat, jelo to cca hodinu a nebylo poznat, že by ztratil sílu.


Po návratu z výpravy..



 ..byl kupodivu pomocný personál rád, že se Bob vrátil






Tak. 

Třetí díl reportu z našeho (taky)modelářského víkendu je u konce, jako ostatně i kariéra Ricka Husemana, coby bloggera.

Je čas skončit, přátelé! 

Návštěvnost tohohle blogu udržuje na kladných číslech jen to, že se chodím dívat, jestli se sem někdo chodí dívat. No a co myslíte?

Nechodí.

Tak modeláři, sbohem, jedeme s Bobem najít na naší zahradě trojlístky, mám pocit, že jsem tři zahlídl vzadu za studnou.



Kazí mi můj trávník.

Navždy váš Rick





1 komentář:

  1. Nazdar Ricku .... krásně jsi to napsal.
    jak jiste víš tak jsme se tu báli o koryta, takže byly priority jinde .....

    OdpovědětVymazat