sobota 6. února 2010

Kdo si první přestaví káru na vodík?


Toyota je známá svými (momentálně problematickými) hybridy. Všichni víme, že je to jen mezistupeň na cestě k palivovým článkům, k vodíkovému pohonu. Když to nejde ve velkém, proč by to nemohlo jít v jedné desetině???

Takže pánové, set vodíkového pohonu pro R/C modely s názvem H-Cell 2.0 je na světě. Výrobcem je jistá Horizon Fuell Cell Technologies. K setu je možné (nebo spíše nutné) dokoupit tankovací stanici (na obrázku je vidět), která pomocí solárních panelů, větrné energie či elektřiny dostává z vody vodík do malých zásobníků (nazvané Hydrostick). Vodíkový pohon má údajně s autíčkem jezdit rychlostí až 80 km/h, přičemž pohon využívá 2 zásobníky, každý je schopen v sobě mít 12 Wh energie (celkem tedy údajně ca 3-4x více, než jsou běžné baterie).

Cena za celou srandu nebyla zveřejněna, do prodeje se celý kit má dostat v půlce března... Tak že by další útok na naše peněženky???

Btw. jistě jste si všimli, že jako ukázkový podvozek je použita Tamiya.

1 komentář:

  1. Chci jen říct, že všechno už tu bylo...i vodíková éra...ten pán se jmenoval Zeppelin...a jednou se takle trochu zajiskřilo...no, ale byl to jinej druh modelaření a hlavně jiný měřítko :-). Ale jinak krásnej a inovativní příspěvek Myshaku.

    OdpovědětVymazat